Jump to content

Bigoli

Bigoli
TypePasta
Place of originItaly
Region or stateVeneto
Main ingredientsWhole-wheat flour
VariationsPici

Bigoli (Italian: [ˈbiːɡoli]; Venetian: bìgołi) is an extruded pasta in the form of a long and thick strand. Initially bigoli were made with buckwheat flour, but are now more commonly made with whole-wheat flour, and sometimes include duck eggs. The preparation is then extruded through a bigolaro, from which the pasta gets its name.[1]

Bigoli is a term used in Veneto; a similar type of pasta called pici is produced in Tuscany.[1]

History

[edit]

There are different versions of the origins of the bigoli. They only agree that they originated in what is now the Veneto region. According to one theory, its origin dates back to the 14th century during the Venetian Turkish Wars. After the Turks sank numerous Venetian ships loaded with durum, the remaining flour was stretched with common wheat flour. The new mixture was used for a dough, formed into a large spaghetto and called a bigolo.

In 1604, a pasta maker from Padua named Bartolomio Veronese, known as Abbondanza (lit.'Abundance'), patented a press for making bigoli. This was the real triumph of the bigoli.[2]

According to another version, the bigoli are the result of a further development of a type of pasta that was already widespread in northeast Italy. They were first mentioned as bigoli in the 15th century at the court of the bishop of Eraclea.[3]

See also

[edit]

Media related to Bigoli at Wikimedia Commons

References

[edit]
  1. ^ Jump up to: a b Hildebrand, Caz (2011). Géométrie de la pasta. Kenedy, Jacob., Salsa, Patrice. Paris: Marabout. pp. 28 & 198. ISBN 9782501072441. OCLC 762599005.
  2. ^ "Come nascono I BIGOI - bigoialtorcio.it". www.bigoialtorcio.it. Retrieved 2022-06-16.
  3. ^ Le paste d’Italia (= Le guide de L’Espresso.) S. 178.
  • Hyman, Clarissa (2006-09-02). "Spaghetti con tutti . . . . . . and linguine, rigatoni, bucatini and the rest. Clarissa Hyman gorges herself on an Umbrian outbreak of pastamania". Financial Times; London. Financial Times Ltd.
  • Gianotti, Peter M. (2006-07-19). "Fresh seafood with an Italian accent". Knight-Ridder/Tribune Business News. Newsday Inc.


Arc.Ask3.Ru: конец переведенного документа.
Arc.Ask3.Ru
Номер скриншота №: c9a491d05357b0d611be23a8d9dc90a4__1723769640
URL1:https://arc.ask3.ru/arc/aa/c9/a4/c9a491d05357b0d611be23a8d9dc90a4.html
Заголовок, (Title) документа по адресу, URL1:
Bigoli - Wikipedia
Данный printscreen веб страницы (снимок веб страницы, скриншот веб страницы), визуально-программная копия документа расположенного по адресу URL1 и сохраненная в файл, имеет: квалифицированную, усовершенствованную (подтверждены: метки времени, валидность сертификата), открепленную ЭЦП (приложена к данному файлу), что может быть использовано для подтверждения содержания и факта существования документа в этот момент времени. Права на данный скриншот принадлежат администрации Ask3.ru, использование в качестве доказательства только с письменного разрешения правообладателя скриншота. Администрация Ask3.ru не несет ответственности за информацию размещенную на данном скриншоте. Права на прочие зарегистрированные элементы любого права, изображенные на снимках принадлежат их владельцам. Качество перевода предоставляется как есть. Любые претензии, иски не могут быть предъявлены. Если вы не согласны с любым пунктом перечисленным выше, вы не можете использовать данный сайт и информация размещенную на нем (сайте/странице), немедленно покиньте данный сайт. В случае нарушения любого пункта перечисленного выше, штраф 55! (Пятьдесят пять факториал, Денежную единицу (имеющую самостоятельную стоимость) можете выбрать самостоятельно, выплаичвается товарами в течение 7 дней с момента нарушения.)