Jump to content

List of culinary herbs and spices

(Redirected from List of herbs and spices)

A spice market in Istanbul.
Night spice market in Casablanca.

This is a list of culinary herbs and spices. Specifically these are food or drink additives of mostly botanical origin used in nutritionally insignificant quantities for flavoring or coloring.

This list does not contain fictional plants such as aglaophotis, or recreational drugs such as tobacco.

This list is not for plants used primarily for herbal teas, nor for purely medicinal plant products, such as valerian.

A

[edit]

B

[edit]

C

[edit]

D

[edit]
  • Dill herb or weed (Anethum graveolens)
  • Dill seed (Anethum graveolens)
  • Dootsi (Agasyllis latifolia)

E

[edit]

F

[edit]

G

[edit]

H

[edit]

J

[edit]

K

[edit]

L

[edit]

M

[edit]

N

[edit]

O

[edit]

P

[edit]

Q

[edit]

R

[edit]

S

[edit]

T

[edit]

V

[edit]

W

[edit]

Y

[edit]

Z

[edit]
  • Za'atar (herbs from the genera Origanum, Calamintha, Thymus, and Satureja)
  • Zedoary (Curcuma zedoaria)

See also

[edit]

Culinary herbs and spices by country, region and culture

[edit]

References

[edit]
  1. ^ Aćimović, Milica; Sikora, Vladimir; Brdar-Jokanović, Milka; Kiprovski, Biljana; Popović, Vera; Koren, Anamarija; Puvača, Nikola (2019). "Dracocephalum moldovica: cultivation, chemical composition and biological activity". Journal of Agronomy, Technology and Engineering Management (JATEM). 2 (1): 153–167. ISSN 2620-1755. Retrieved 15 June 2024.
  2. ^ "stone parsley". Merriam-Webster, Inc. 2023-03-16. stone parsley, noun, 1, : a slender herb (Sison amomum) of the family Umbelliferae that is native to Europe and Asia Minor and has aromatic seeds which are used as a condiment. 2, : any plant of the genus Seseli
  3. ^ von Mueller, Ferdinand (1891). Select extra-tropical plants readily eligible for industrial culture or naturalisation (8th ed., rev. and enl. ed.). Melbourne, Australia: C. Troedel and Co. p. 458. Archived from the original on 2023-04-23. Retrieved 2023-04-27. Sison Amomum, Linné. Middle and Southern Europe. An herb of one or two years' duration. It grows on soil rich with lime. The seeds can be used as condiment.{{cite book}}: CS1 maint: bot: original URL status unknown (link)
  4. ^ Harford, Robin (2023-03-16). "40 Wild Edible Plants in the Carrot Family". www.eatweeds.co.uk. Robin Harford. Retrieved 2023-03-16. Stone Parsley: Sison amomum ABUNDANT – Parts used: Leaves, seed, root


Arc.Ask3.Ru: конец переведенного документа.
Arc.Ask3.Ru
Номер скриншота №: 71e63426184d0ab1de683eb9bab6b7c3__1718435220
URL1:https://arc.ask3.ru/arc/aa/71/c3/71e63426184d0ab1de683eb9bab6b7c3.html
Заголовок, (Title) документа по адресу, URL1:
List of culinary herbs and spices - Wikipedia
Данный printscreen веб страницы (снимок веб страницы, скриншот веб страницы), визуально-программная копия документа расположенного по адресу URL1 и сохраненная в файл, имеет: квалифицированную, усовершенствованную (подтверждены: метки времени, валидность сертификата), открепленную ЭЦП (приложена к данному файлу), что может быть использовано для подтверждения содержания и факта существования документа в этот момент времени. Права на данный скриншот принадлежат администрации Ask3.ru, использование в качестве доказательства только с письменного разрешения правообладателя скриншота. Администрация Ask3.ru не несет ответственности за информацию размещенную на данном скриншоте. Права на прочие зарегистрированные элементы любого права, изображенные на снимках принадлежат их владельцам. Качество перевода предоставляется как есть. Любые претензии, иски не могут быть предъявлены. Если вы не согласны с любым пунктом перечисленным выше, вы не можете использовать данный сайт и информация размещенную на нем (сайте/странице), немедленно покиньте данный сайт. В случае нарушения любого пункта перечисленного выше, штраф 55! (Пятьдесят пять факториал, Денежную единицу (имеющую самостоятельную стоимость) можете выбрать самостоятельно, выплаичвается товарами в течение 7 дней с момента нарушения.)